Dans aanbod

Je danst zoals je bent. Dat betekent dat het plezier dat je beleeft aan het dansen en bewegen op muziek voorop staat. Tegelijkertijd streven we naar een zo hoog mogelijke kwaliteit van de lessen en proberen we het beste te halen uit iedere danser. Dans is bovendien een heerlijke vorm van ontspanning en een goede manier om je gevoelens te uiten. Hieronder vind je ons brede aanbod waarmee wij hopen voor iedereen iets te kunnen bieden.

Bekijk aanbod.

Peuterballet

Onze peuterballet lessen zijn speciaal ontworpen voor kinderen van 3 t/m 4 jaar oud om op een speelse manier kennis te maken met de wereld van ballet. De lessen zijn gericht op het ontwikkelen van motorische vaardigheden, creativiteit en zelfvertrouwen, allemaal op een toegankelijke manier. Onze ervaren docent enzorgen voor een veilige en stimulerende omgeving waar peuters kunnen dansen, bewegen en plezier hebben. Door middel van muziek, verhalen en beweging leren de kinderen de basis van ballet en krijgen ze de kans om hun eigen creativiteit en expressie te uiten. Schrijf je peuter vandaag nog in voor een GRATIS proefles peuterballet en ontdek de magie van dansen! De les duurt 30 min, een lengte die past bij de concentratieboog van kinderen met deze leeftijd. Zie voor de lestijden het lesrooster. Kledingvoorschriften: In deze lessen is het dragen van een roze balletpakje en roze balletschoenen verplicht. Dit hoeft uiteraard niet voor de proefles en ook niet meteen voor de eerste lessen daarna. De haren moeten vastzitten met een elastiekje en/of speldjes.

image
image

Kleuterballet

Deze les is voor de 4-6 jarigen, waarbij de kinderen op een speelse manier kennismaken met de basiselementen van klassiek ballet, maar er ook aandacht is voor de motorische ontwikkeling die deze kinderen meemaken en de daarbij behorende bewegingsmogelijkheden. Ook is er aandacht voor ritmiek en bewegen in de ruimte. De les wordt altijd gegeven in de vorm van een thema en wordt ondersteund door verschillende soorten muziek, van kinderklassiek tot en met Efteling- Disney en andere en kinderliedjes. De les duurt 45 min, een lengte die bij de concentratieboog van kinderen met deze leeftijd past. Zie voor de lestijden het lesrooster. Kledingvoorschriften: In deze lessen is het dragen van een roze balletpakje en de roze leren balletschoenen verplicht. Dit hoeft uiteraard niet voor de proefles en ook niet meteen voor de eerst lessen daarna. De haren moeten vastzitten met een elastiekje en/of speldjes.

Klassiek ballet

Klassiek ballet is de basis van vele dansstijlen. In deze lessen staat een stabiele lichaamshouding centraal en wordt er gewerkt aan een goede bewegingscontrole en flexibiliteit. De klassieke lessen kunnen gevolgd worden vanaf de leeftijd van 6 jaar in een steeds hogere moeilijkheidsgraad naarmate de leeftijd en het niveau van de groep stijgt. De lessen worden gegeven volgens de Vaganova Methodiek. Dit is de methodiek die door veel dansacademies in Nederland gehanteerd wordt. Onze docenten klassiek ballet zijn zelf ook afgestudeerd aan de Dansacademies in Nederland. De groepen werken aan de barre voor een goede lichaamshouding, au milieu en allegro, waarbij sprongkracht, passencombinaties en draaitechnieken centraal staan. De lengte van de les is 60 minuten. Vanaf de leeftijd van 12 jaar bestaat er de mogelijkheid om op spitzen te dansen. De les wordt dan verlengt met 15 min met een spitzengedeelte. Voor volwassenen (17+) bieden wij de mogelijkheid om de keuze te maken tussen de les voor beginners/medium of voor de les gevorderd. De les gevorderd bestaat over het algemeen uit leerlingen die deze les al van jongs af aan volgen. Maar wil je op latere leeftijd heel graag deze dansvorm gaan beoefenen of heb je op jongere leeftijd klassiek ballet gedaan, maar daarna een hele tijd niet meer en wil je de draad weer oppakken, dan is de les beginners of medium een prima keus. Uiteraard behoort op termijn het doorstromen naar het gevorderd niveau tot de mogelijkheden. Ook kan in overleg met de docent bepaald worden welk niveau bij instroming het beste bij je past. Zie voor de lestijden het lesrooster. Kledingvoorschriften: De leerlingen van niveau 1 t/m 3 (tot ongeveer de leeftijd van 12 jaar) dragen tijdens de les voorgeschreven roze balletkleding. Het betreft een balletpak, balletrok, balletschoenen en een balletmaillot. Dit hoeft uiteraard niet voor de proefles en ook niet meteen voor de eerst lessen daarna. De haren moeten vastzitten in een knot. De oudere leerlingen (vanaf 12 jaar) dragen tijdens de les een zwart pakje en zwart rokje. De maillot en schoenen blijven roze.

image
image

Jazz

Jazz is een dansstijl met vele varianten en gericht op het vrij bewegen van het lichaam. Het is een stijl waarbij ook de techniek heel belangrijk is om zo tot een zo goed mogelijke beheersing en uitvoering te komen. In de lessen komen de verschillende danstechnieken en jazz stromingen aan bod die zich in de loop der tijd binnen de jazz hebben ontwikkeld. De jazz les wordt gegeven vanaf de leeftijd van 6 jaar en duren 60 minuten. De lessen zijn toegespitst op de belevingswereld van de leeftijdsgroep en de fysieke mogelijkheden. De lessen zullen gaandeweg de leeftijd hoger wordt meer technisch worden. De lessen bestaan uit een scholingsgedeelte waarbij belangrijke technieken worden aangeleerd om direct in het dans gedeelte terug te laten komen en beter te leren dansen. Zie voor de lestijden het lesrooster. Kledingvoorschriften: De leerlingen dragen tot de leeftijd van 15 jaar voorgeschreven kleding tijdens de les. Het dragen van een zwart balletpak, jazzdansbroek en balletschoenen is verplicht. De haren moeten vastzitten in een staart of in ieder geval uit het gezicht.

Hiphop

Hip hop is rond de jaren 90 van de vorige eeuw uit de Verenigde Staten overgekomen. Het is een krachtige dansvorm met dynamische bewegingen. Hiphop is een combinatie van een aantal dansstijlen uit de Hiphop-cultuur. Een groot aantal van deze dansstijlen komen afwisselend aan elkaar voorbij in onze hiphop lessen. Denk hierbij aan stijlen als; Hiphop Lyrical, House, Poppin, Locking en Breakdance. Zie voor de lestijden het lesrooster. Kledingvoorschriften: Tijdens deze les hebben wij geen specifieke voorschriften voor de danskleding. Wel is het de bedoeling dat de leerlingen dansbare kleding dragen. Dus zelf gekozen dans- en sportkleding waarin makkelijk bewogen kan worden. Tijdens de voorstellingen en optredens is het dragen van zwarte schoenen verplicht. Dus bij het aanschaffen van dansschoenen is het verstandig daar rekening mee te houden.

image
image

Selectie teams

Wij hebben 4 selectie teams de leerlingen worden hierin ingedeeld op basis van leeftijd. o 5678 DANZA o DANZA! o DUARTE o D’SAINT Deze groepen verzorgen optredens in de regio en doen regelmatig mee aan wedstrijden. De samenstelling van de groepen wordt bepaald door de school. Jaarlijks wordt gekeken naar welke talentvolle leerlingen deze groepen kunnen komen versterken. De lengte van de lessen is 60 minuten voor de kinderen en tieners. De les voor de volwassenen bedraagt 75 minuten. Er is veel aandacht voor techniek en kracht, maar daarnaast wordt er ook veel tijd gestopt in het instuderen van de verschillende dansen die jaarlijks nodig zijn voor de verschillende optredens. Kledingvoorschriften: De leerlingen dragen tot de leeftijd van 14 jaar voorgeschreven kleding tijdens de les. Het dragen van een zwart balletpak, jazzdansbroek en balletschoenen is verplicht. De haren moeten vastzitten in een staart of in ieder geval uit het gezicht. Voor leerlingen boven de 14 jaar is er geen specifieke kledingvoorschriften. Wel is het belangrijk dat er dansbare kleding wordt gedragen.

Body fit

Dit is een actieve les die voornamelijk gericht is op het verbeteren van je conditie. De hele les train je op muziek. Je kan hierbij denken aan Aerobics, Steps, Salsa invloeden, maar ook dansante conditievormen. Deze workout is een prima manier om in conditie te blijven. Daarnaast is er in de les ook altijd aandacht voor spierverstevigende oefeningen. Na deze workout, die varieert in stijl per les blok, is er even aandacht voor de overschakeling naar het spierverstevigende gedeelte. Dit middels een marchout en stretch. Tijdens het spierverstevigende gedeelte komen vooral de buikspieren aan bod. Met een heerlijke cooling down kom je dan weer tot rust om voldaan de les uit te kunnen wandelen. Kledingvoorschriften: Het is prettig om kleding te dragen waarin je makkelijk kunt bewegen. Een shirt en sportbroek of iets dergelijks. Aerobics of fitness schoenen en een handdoek voor op het matje.

image
image

Pilates

Pilates is voor ieder mens een fijne manier om actief bezig te zijn met het hele lichaam. Pilates biedt via heerlijke, intensieve spierbeheersing zonder zwaar springwerk alles waaraan een lichaam behoefte heeft. Het houdt je lijf soepel en krachtig. Dat is goed voor iedereen die van zijn lichaam houdt en graag in goede conditie blijft. De Pilates methode bevordert harmonisch en evenwichtige spierontwikkeling en spierkracht. De nadruk ligt op een correcte ademhaling en de juiste balans tussen kracht en souplesse. Daarbij vormen de buik en de onderrug (het Powerhouse) het centrum van kracht. We werken niet alleen aan de souplesse, balans en het verbeteren van het coördinatievermogen, het heeft ook positief effect op stress en het verminderd de kans op blessures. De oefeningen zijn gebaseerd op gerichte, gecontroleerde en intensief eenvoudige bewegingen. Ze zijn afgestemd op de behoefte van de leerling, die steeds wordt gestimuleerd weer nieuwe grenzen op te zoeken of juist te verleggen. Dat maakt de lessen toegankelijk voor elke leeftijd en elk conditieniveau. Tijdens de lessen werkt iedereen op zijn eigen niveau, variërend van rustig tot zeer intensief. We sluiten de les af met een cool-down: relaxen, rustige buikademhaling en even helemaal wegzakken. Kledingvoorschriften: Het is prettig om kleding te dragen waarin je makkelijk kunt bewegen. Tijdens de les is het wenselijke om een handdoek bij je te hebben en dikke sokken met eventueel antislip noppen.

Salsaerobics

Salsaerobics is een geweldige dynamische workout. De meeste kennen ZUMBA wel en in een net iets ander jasje heet het Salsaerobics. Maar ook hier dansen we op heerlijk opzwepende muziek met verschillende ritmes als salsa, merenque, bachatta, cumbia, enzovoort. Al deze ritmes komen uit de verschillende Caribische landen zoals Cuba, Columbia en de Dominicaanse Republiek. Ook de heerlijk energieke dansmuziek komt voorbij. Gedurende de les wordt aandacht besteed aan bewegingen die veel controle vereisen van de romp, het middengedeelte van het lijf. Dit draagt bij aan sterkere buik- en rugspieren. Tijdens de les wordt gebruik gemaakt van duur- en intervaltrainingsmethoden om een hoog activiteitsniveau te bereiken en daardoor een hoog calorisch verbruik heeft. Kracht is belangrijk om het op een goede manier uit te kunnen voeren en regelmatig zitten in de choreografieën krachtonderdelen verpakt. En met een cool-down kom je weer tot rust om ontspannen de deur uit te wandelen. Je kan je er volledig in laten gaan en met een heerlijk moe, maar zeker voldaan gevoel naar huis gaan. Salsaerobics is evenals Zumba laagdrempelig. De passen worden op een makkelijke manier gepresenteerd in een vrolijke sfeer. Je wordt vanzelf vrolijk en kunt niet stil blijven staan. Kledingvoorschriften: Het is prettig om kleding te dragen waarin je makkelijk kunt bewegen. Een shirt en sportbroek of iets dergelijks. In ieder geval iets waar je je prettig in voelt. Danssneakers zijn heel prettig om tijdens de les te dragen, maar ook fitness of aerobics of schoenen met een beperkt profiel voldoen goed.

image